Introduksjon

Litt om meg selv:

Jeg er født 1953 på Vigra i Giske kommune. Her bor jeg fortsatt sammen med min kone, Reidun. Barna, to jenter og en gutt, har forlengst forlatt redet og er i gang med sine egne liv.

Av utdanning er jeg ingeniør og har jobbet innen møbel og maritim industri, hovedsaklig med datarelaterte oppgaver. Har vært pensjonist siden 2017.

Det at jeg ble pensjonist gjorde at jeg kunne ta hobbyen min, fotografering, til neste nivå. At jeg også fikk arbeide som konsulent i en periode gjorde at jeg kunne invistere i nytt og bedre utstyr. Jeg har ingen utdanning innen foto, kun livets skole, men det holder for meg.

Fotografering er en flott hobby og gir mye igjen både fysisk og mentalt. Jeg tar all typer foto men fugler og ville dyr er det jeg liker best. Så kommer landskap og makro som også er givende.

Det å bo på Vigra er ingen hemsko når det kommer til fugleliv. Her er ikke mindre en seks fugle- og naturværneområder, og tar vi med øya Giske så har vi sju stykk. På Giske er Makkevika Merkestasjon for fugler.

Så har vi havet rett utenfor oss og vi har sunnmørfjellene rett innfor oss, så motiv det mangler vi ikke og de er kortreist alle som en. Fuglefjellet Runde ligger knapt to timer borte og ørnesafari på Rekdal like så. Jeg vil si at jeg bor midt i smørøyet når det kommer til motiv og fotografering.

Andre ting som kan nevnes er:


På Facebook:

Giske Fotoklubb.

Der har vi møter første mandag i måneden. Har vært medlem siden starten i 2007 og leder siden 2009.

Dette er en liten klubb der vi er en fast og stødig gjeng som møtes, prater og diskuterer alt omkring fotografering og annet som dukker opp.


Skodje Fotoklubb.

Har vært medlem siden 2019. Hjemmeside for Skodje Fotoklubb

Dette er en forholdvis stor klubb. Klubben er medlem av NSFF og er stor bidragsyter til NM i foto som NSFF arrangerer. Personlig så har jeg gullmedalje vår 2013 og sølvmedalje høst 2020.


Biofoto Sunnmøre og Nordfjord.

Har vært medlem siden 2017. Biofoto er først og fremst en klubb for naturfoto, enten det er fugler og ville dyr eller landskap av forskjellig karakter. Blomster, insekt og makro er også inkludert.

Biofoto er en landsdekkende fotoklubb med avdelinger rundt om i Norge og Sverige.

BS&N møtes første onsdagen i måneden i Volda.